Ana içeriğe atla

Posta Güvercinleri Nasıl Eğitilir?

Posta güvercinlerine ilgi duyanların sıklıkla sordukları soru olan posta güvercinleri nasıl eğitilir sorusunun cevabı oldukça kolaydır. Öncelikle beslenmesine dikkat etmeli ve sık sık spor yaptırılmalıdır. Kesinlikle çok disiplinli olmak gerekmektedir. Posta güvercinleri yaratılış sebebi ile zaten oldukça yeteneklidirler.

Posta Güvercinleri Ne Zaman Kullanıldı?

Posta güvercinlerinin kullanımı çok eski dönemlere dayanmaktadır. Eski zamanlarda iletişim konusunda sıkıntı yaşanıldığı için posta güvercinleri çok fazla kullanılmışlardır. Haberleşme konusunda çok önemli bir rol almışlardır.

Posta Güvercinleri Nasıl Yollarını Bulur?

Posta güvercinleri üstün koku yetenekleri ve hava moleküllerinin durumundan faydalanarak yol bulma yetenekleri oldukça gelişmiştir. Gittikleri yere hava molekülleri sayesinde zihinlerine yolu kaydederek geriye yani evlerine dönmeleri onlar için çok kolaydır. Çok uzak yerlere gittiklerinde yeryüzündeki şekilleri hatırlayarak yaşadıkları yeri bulmaktadırlar.

Posta Güvercinleri Kaç Kilometre Uçar?

Posta güvercinleri eski dönemlerde haberleşme konusunda çok fazla kullanılan bir tür güvercindir. Yazılı kağıtları yaklaşık 1055 kilometre uzaklıklara kadar ulaştırıp evlerine geri dönme yetenekleri vardır. Gittikleri rotaları zihinlerine dikkatli bir şekilde kaydederek geri dönüş yolunu kolaylıkla bulabilmektedir.

Posta güvercinleri eski zamanlarda haberleşme için çok fazla kullanılan güvercin türüdür. Özel olarak eğitilen posta güvercinleri yazılı kağıtları iletme işinde oldukça iyidirler. Taşıma görevini yerine getirerek evine tekrar dönme yeteneklerine sahiptirler. Eğiticileri tarafından sürekli uzaklara gönderilerek alıştırma yaptırılmaktadır.

Posta Güvercinlerinin Özellikleri Nelerdir?

İleri derecede yön bulma duyguları güçlü olan posta güvercinleri oldukça çevik bir yapıya da sahiptirler. Düzenli bakımları yapıldığında ve iyi bakıldığında 13 - 14 sene kadar yaşayabilirler. Posta güvercinleri diğer güvercinlerden ayıran çok fazla özellik bulunmamaktadır.

Fakat en çok bilinen özellikleri şunlardır:

  • Tüyleri: İpek kadar yumuşak olur.
  • Kuyruğu: Posta güvercinlerinin kuyrukları denge sağlamaları için dümen vazifesi görürler.
  • Gözleri: Metalik ve canlı renk türlerine sahiptirler.
  • Sırt ve belleri: Çok güçlü bir yapıya sahiptirler.
Tüm bu özellikleri bulunan güvercin çeşitleri posta güvercini olarak kabul edilmektedir. Bu tür güvercinleri sahibi iyi bir şekilde eğitmek istiyorsa posta güvercinleri nasıl eğitilir sorusunu kendisine sormalı ve buna yönelik araştırmalar yapmalıdır.